Medaus korys. Pavasario žiedų. +/- 2 kg
Medaus korys - pats vertingiausias, skaniausias ir natūraliausias būdas valgyti medų. Tiesiai iš avilio, per mūsų rankas - ant jūsų stalo. Kiekvienas korys tai vienetinis bičių kūrinys, kuriame vašku užkonservuojamos veikliosios medžiagos, skonis ir kvapas. Lėtai kramtomas korys pamažu išskiria eterinius aliejus ir vitaminus - taip veikiami viršutiniai kvėpavimo takai, burnos gleivinė bei dantenos. Pavasarinio medaus korys pasižymi švelnesniu skoniu nei vasarinis. Užakiuotas medus susikristalizuoja į stambius kristalus, tad labai tinka pjaustymui. Norint įspūdingai patiekti korį ant šventinio stalo įsigyk vienetinį rankų darbo ąžuolinį stovą ir 100% bičių vaško padėkliukus. Nori žiemą pasimėgauti skystu medumi? Paragauk vasarinio pievų medaus korio.
Medaus someljė Rasa sako: "Medaus skonis koryje visada yra intensyvesnis nei stiklainyje. Šiuo atveju švelnus pavasarinis medus įgauna aitresnį skonį ir kur kas stipresnį aromatą. Pavasarinį korį mėgstu ir dėl to, kad jį labai lengva plonai supjaustyti. Rekomenduoju paragauti su varškės sūriu ir džiovintais levandų žiedais arba ant sumuštinio: su tikro raugo duona, camembert sūriu, vytintu kiaulienos kumpiu ir šviežiai tarkuotu muskatu."