Medaus korys. Laukinių vasaros pievų. +/- 2 kg
Medaus korys - pats vertingiausias, skaniausias ir natūraliausias būdas valgyti medų. Tiesiai iš avilio, per mūsų rankas - ant jūsų stalo. Kiekvienas korys tai vienetinis bičių kūrinys, kuriame vašku užkonservuojamos veikliosios medžiagos, skonis ir kvapas. Lėtai kramtomas korys pamažu išskiria eterinius aliejus ir vitaminus - taip veikiami viršutiniai kvėpavimo takai, burnos gleivinė bei dantenos. Vasariniam pievų medaus koriui būdingas aitresnis skonis ir labai jaučiamas saldumas, lyginant su pavasariniu. Minimaliai susikristalizavęs, tad per barzdą varvant gintarinio medaus lašui atrodo, jog korys tik ką ištrauktas iš avilio. Vasaros pievų šiluma ir žolynų gausa, bičių transformuota į korį. Norint įspūdingai patiekti korį ant šventinio stalo įsigyk vienetinį rankų darbo ąžuolinį stovą ir 100% bičių vaško padėkliukus. Nori korio, kurį būti galima lengviau supjaustyti serviravimui? Pabandyk dalinai susikristalizavusį pavasarinio medaus korį.
Medaus someljė Rasa sako: " Medaus skonis koryje visada yra intensyvesnis nei stiklainyje. Šiuo atveju labai išryškėja pagrindinės pievų medaus skonio nata - žolelių aitrumas ir ledinukų saldumas. Vasarinį korį naudoju desertams, ypatingai tortams puošti arba tiesiog skanauju vieną. Pjaustytą korį galima naudoti ir kaip įdarą - nekeptiems desertams, šokoladu dengtiems sūreliams."