Saulės midus – Klasika 0.5l
Natūralios fermentacijos medaus gėrimas
Saulės midus yra gaminamas iš savo bityne surinkto medaus, prie bityno esančiose užliejamose pievose žydinčių kiaulpienių žiedų ir aplinkiniuose kaimuose surinktų uogų sulčių. Pasijuskite vėl jauni ragaudami nuostabų ir išskirtinį midų, kuriame susipina švelnus medaus ir erškėtrožių lapelių skonis bei kvapas. Naujai atraskite seniai nepelnytai pamirštą seniausią pasaulyje gėrimą.
Saulės midus – Klasika yra 14% alkoholio stiprumo.
Talpa: 0.5l
Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-16 °C.
Sudėtis:
Medus, vanduo, kultūrinės mielės. (Galimos natūralios nuosėdos/sulfitai)
Įvertinimai ir apdovanojimai:
2020m. Lietuviško vyno čempionatas – bronzos medalis (klasika 2008m.);
2020m. Lietuviško vyno čempionatas – bronzos medalis (klasika 2016m.);
Kulinarinio paveldo produktas
Gamybos procese nenaudojame jokių cheminių priedų. Saulės midų gaminame natūralios fermentacijos būdu, todėl kokybę ir natūralumą visada užtikriname. Midus gaminamas ir vartojamas jau nuo senų laikų. Jo rūšys ir skonis daug kuo priklauso nuo medaus kilmės ir kokybės, prieskonių, uogų sulčių, rauginimui vartojamų kultūrinių mielių, atskiedimo santykio ir kitų veiksnių. Midus - seniausias tradicinis taurusis gėrimas ne tik Lietuvoje, bet visame pasaulyje. Midų, stiprų ir silpną, lietuviai gėrė „nuo žilos senovės“.